Å herregud så gøy! Jeg trodde det var en bløff med 2 ingrediens sjokoladekake men det fins mange oppskrifter på det på nett så jeg måtte prøve, og wow! Kaken oppleves faktisk som en kake, selv om hjernen forsøkte å sabotere med å kaste rundt på ordet «sufflè», men alt i alt veldig gøy å prøve så dette var verdt det.
Jeg googlet oppskrofter og kom over flere med heftige overskrifter om at dette er lavkarbo kake. -Et lite googlesøk etter så kunne jeg konkludere med at sukkerfri sjokolade inneholder minst like mye fett som vanlig sjokolade så med mindre man driver med denslags eller har diabetes så er det like bra med helt vanlig sjokolade. Mye billigere også.
Oppskrift:
- 6 eggehviter
- 4 eggeplommer
- 200 gram sjokolade
Smelt sjokoladen i mikro eller vannbad
Pisk egghvitene stive
Rør inn eggeplommene i sjokoladen (ikke få panikk når det tykner)
Rør inn 1/4 av egghviten i sjokoladen før du vender forsiktig inn resten av egghviten.
Hell røren i en kakeform, ca 2o cm (+)
Stek på 180 grader i 25 minutter
Strø melis på kaken og server
Mums!
Kaken falt litt sammen når den kom ut av ovnen, jeg vet ikke om den var for lite stekt siden jeg hadde en ganske liten form eller om det skal være sånn, men det gikk ikke utover konsistensen, for den var fluffy og overraskende kake-aktiv.
Definitivt verdt det!
NB Lavkarbo er ikke lite fett men uten sukker/få karbs
Takk for tips! Skal prøve den, men halvere mengden og lage en minikake/sufflé
Jeg skriver heller ikke det, men for meg som IKKE driver med lavkarbo så har sjokolade like mye fett enten den er sukkerfri eller ikke så da velger jeg like godt vanlig sjokolade 🙂
Denne skal ungene få prøve i dag😁Elsker sånne enkle oppskrifter. Ser jo saftig og god ut😍
Syns du har en veldig inspirerende blogg med mange gode tips og påfunn for voksne og barn🥰Jenta mi på 10 følger deg på TikTok og syns du er veldig kul 😎
God helg 🥳