Egentlig så syns jeg det er ganske styrete å spise chia, for jeg har retainer bak tennene og de små gelefrøene setter seg fast og jeg må pirke i en evighet for å få det rent. Men, spiser jeg brød til frokost så blir jeg oppblåst. Da står jeg heller og pirker en stund enn å ..ja.
Jeg lager chiapudding med biola og banan, da blir det litt mat i den og jeg blir mett. Det er jo det viktigste.
Først rører jeg ut en stor spiseskje med chiafrø i drikkeyoughurt (har prøvd med melk men da blir alt bare flytende på toppen i en klump) og så fyller jeg på med bananbiter og rører om. La stå i kjøleskap f.eks over natten. Dryss på noen blåbær. Neste morgen er det grab`n`go!
Jeg digger hva Chiafrø gjør med balansen i magen 😀
Jeg er helt avhengig av min «overnattengrøt» jeg har også i collagen pulver det er supert for huden 🙂
Min oppskrift er:
2 dl skummet melk
1,5 dl øko havregryn
1 ss shiafrø
1 ss collargen
(https://no.iherb.com/pr/Great-Lakes-Gelatin-Co-Collagen-Hydrolysate-Collagen-Joint-Care-16-oz-454-g/52774)
Blir den perfekte frokost 😀
Så veldig god ut hvor mye kalorier tror du det er i den ?
Har også streng på tennene og jeg hater også chia og bringebærfrø som sitter fast
Men siden jeg også bruker mye chiafrø i mat så er et tips å kverne det til mel (jeg bruker Nutribullet!) da slipper du det problemet samt at opptaket av alle næringsstoffer er mye bedre!
Å takk for tips!
Prøv med Litago Uten og chiafrø, da får man en herlig sjokolade chia grøt
Ah, takk for tips!