
Vi var på date i går kveld! Herremin jeg husker ikke når vi gjorde det sist. AEG inviterte oss til The Flying Culinaris Circus og der fikk vi kurs i biffsteking både i vanlig komfyr og sous vide, og vi fikk servert noen retter som var bare helt hinsides gode.
Stikkordene for tilbehøret var løk, sopp og rotgrønnsaker og jeg som ikke liker løk eller sopp endte opp med å slikke tallerkenen min.
Kjapp oppsummering på steking av perfekt biff:
- Biff har ikke porer, bare glem den terminologien. Det er grisesvor som har det.
- Svi den likevel på hver side og sett den i ovnen på lav temperatur, ca 80 grader.
- Har du steketermometer? Stopp stekingen når kjernetemperaturen når 58 grader. Personlig vil jeg ha den et par grader mer.
- Skru av ovnen og åpne døra, la kjøttet hvile like lenge som det ble stekt før det serveres.
- Ulike preferanser til temperatur? Kutt mindre biffstykke til de som vil ha mer stekt kjøtt så blir de ferdig samtidig.
- Tips: serverer butikken egenpakkede biffbiter? Da kutter de også i disken og du kan be om å få akkurat de størrelsene du er ute etter.
- Rosa kjøtt er ikke rått.
Fisk er også noe som bør stekes i ovn med termometer for den blir tørr når den (ofte) stekes for lenge. Temp: 48 grader.
Den rødløken smakte forresten jordbær (!)
Hovedrett: Biff med ovnsbakte grønnsaker og soppuré.
Dessert: Foundant med bringebær sorbet. Kokken kom til bordet for å overvære meg åpne Foundanten og se sjokoladen velle ut. Den var perfekt og ble spist med andakt..
Kjolen fra Floyd.no det kommer flere bilder av den til uka 🙂
Ene bordet, det vi satt på, hadde fjernstyring til komfyren vår biff stod i, og vi måtte selv si fra til kokken når ham skulle ta ut vår fra ovnen. Interessant.
Tusen takk for oss, vi kommer snart tilbake på kurs for dette gav mersmak!
Så fin kjole Hvor er den fra?
Så fin kjole Hvor er den fra?
Fin kjole Marna. Kor har du kjøpt den?
For en fantastisk flott kjole! Hvor er den fra, og kan du eventuelt linke til den? 🙂
Det så himla godt ut!
Nydelig kjole, forresten. Hvor er den fra?
Så fantastisk godt ut! Men hvor har du kjøpt den sorte kjolen? Den var veldig fin
Hvor er den kjolen fra? Herregud, du ser helt nydelig ut!
Lurer på et samme?
Jeg lurer også på hvor kjolen er fra! Utrolig fin!
Kjolen er fra floyd.no 🙂
Vil gjerne vite mer om Flying Culinary Circus jeg da, heller en kjolen 😉 Hva er opplegget? Virket veldig interessant!