Altså, jeg fatter egentlig ikke hvorfor jeg ikke har gjort dette før. Her har jeg brukt vanlig melisglasur i en årrekke og vært SÅ irritert over at den glis, blir for tørr, går tom for melis.. Og så er det faktisk så enkelt å lage en glimrende melisglasur som er fantastisk å jobbe med!
Jeg har brukt Royal Icing i alle år på pynting av kaker og til å lage marengs med, såklart det også er perfekt å bruke som melisglasur på pepperkakehus! Glasuren blir fluffy og glansfull og kan til og med oppbevares i kjøleskap en natt eller to.
Oppskrift:
- 3 eggehviter
- 1 pakke melis
- 1 ss sitron
Kjør hele greia i kjøkkenmaskin i ca 5 minutter til glasuren har doblet størrelsen og ikke renner. Er du i tvil, hold bollen opp ned. Om du ikke får glasuren i håret, er den klar til bruk!
Bruk sprøytepose eller klipp hull i en brødpose. Eller en zip-pose. Tilsett farger om du vil, helst konsentrerte farger om du vil ha sterk farge. Det har de på Meny og Jernia.
For å lage iglo pepperkakehus la jeg pepperkakedeig over en metallbolle og satte den i ovnen ♥︎
Hvordan fikk du formet inngangen til igloen?
Jeg rullet sammen litt folie og la en rektangel pepperkake over 🙂
Tusen takk for at du delte informasjon.
Har nå hatt et mislykket forsøk på den igloen hehe. Smurte du skålen? Og stekte du den lenger enn vanlig? Hvordan fikk du den av hel? La du den tykkere enn vanlig? Hehe
Jeg la folie over metallbollen og smurte den med litt olje. La litt tykkere deig over, den seig litt nedover og var rå nederst i starten, så jeg kuttet av overskuddet og gav den noen minutter til i ovnen og det gjorde susen.
Folien er forøvrig fremdeles inni igloen haha.
Tusen takk for oppskrift til pepperkakehus lum😊
Etter mange år med smelta sukker, som jeg hver jul brente meg på. Endelig monterte vi huset uten å brenne oss🤩🤶🎅
Hilsen Ingunn.