Mandag morgen, stresset er i gang og HÆLVETE, du har glemt å kjøpe brød! Skuffer og fryser raseres på jakt etter knekkebrød, rundstykker, skalker, hva som helst men denne gangen er alt tomt.
Det kan skje den beste, inkludert undertegnede som er sunnmøring og alltid har halve brød i fryseren. (Tilsynelatende ikke alltid).
Fortvil ikke, her er oppskriften på rundstykker som er hevefri, eltefri og de er ferdige på bare 20 minutter!
Ungene kan stå opp til et «wow! Mamma har du bakt!» og du kan bytte ut følelsen av å være et kræsj av en forelder med stressnivå over ørene til å hanke inn mammapoeng så det bokstavelig talt ryker etter.
Jeg bruker en grunnoppskrift til scones, men jeg bruker det jeg har av grovt korn/mel, dropper sukker og bytter ut smørterninger med flytende Melange.
Oppskrift:
3 dl hvetemel
2 dl sammalt (valgfritt, bruk det du har av grovt korn, ALT funker)
1,5 ts bakepulver
1/4 ts salt
2 dl melk
3/4 dl flytende smør (f.eks Melange)
Slik gjør du:
1. Rør sammen alt det tørre for seg og mål opp melk og Melange for seg. Bland godt, deigen skal være klissete.
2. Fordel deigen på et brett og trykk den ut til en firkant, ca 2 cm tykk.
3. Skjær i 6 deler med en kniv.
4. Stek på 200 grader, ca 15 minutter
Kjøl fort av og så er det bare å smøre matpakka! NB! Må også prøves med syltetøy.. Mmm!