Jeg er helt nødt til å ha nøtter på hotellrommet, ellers tømmer jeg påskeegget før jeg får sukk for meg. Nøtter er liksom en fast ingrediens ikke bare til påske, for det er alltid en pose i tursekken eller i bilen og så går jo nøtter til alt. En gang hadde vi «ingenting» digg hjemme men da gikk svigerinnen min inn på kjøkkenet tryllet frem en skål med cashewnøtter og oppskjært vannmelon. Merkelig kombinasjon, men det funket!
Du tenker kanskje at nøtter er nøtter?
Jeg er så glad for at jeg har lært litt mer om satsingen til Den Lille Nøttefabrikken, og som driver prosjektet Nøtter som nytter. De henter nemlig cashew-nøttene sine fra småbønder i Mosambik, og deler av salget her i Norge går tilbake til bøndene i form av planting av flere trær, som igjen gir økt avling og økt inntekt for de fattige bøndene.
Delta på Cashew-quizen HER og bli med i trekningen av en cashew-middag til deg og vennene dine!