Grøt har vært en del av hele oppveksten min, mamma har alltid laget forskjellige grøter og det samme gjør jeg til ungene mine. Nå er grøt litt pop igjen og det syns jeg er litt artig da, at det kan være fancy å poste et fresht bilde av byggrynsgrøt liksom.
Grøt har en sterk plass i Norske hjem og kan serveres til alle måltider. Hos oss er risengrynsgrøt fra Fjordland favorittkveldsmaten til Theodor mens jeg elsker havregrøt til frokost. Jeg har ikke bringebær og blåbær i kjøleskapet hver morgen så jeg bruker egentlig bare kanel på grøten min men jeg syns det er kjempegodt jeg! Og om jeg skal flotte meg så lager jeg eplekakevarienten med eplebiter, smør, kanel og sukker på, mums.. -Eller pære og skogshonning, det er skikkelig godt, og så har jeg alltid det jeg trenger til det i kjøleskapet.
Søndag 23 oktober er grøtens dag og hele helgen er Fjordlands grøttruck rundt i Oslo og serverer gratis grøt til folket og servitørene er ikke hvem som helst, det er komikere! Jeg var innom trucken i dag og hilste på og fikk servert superdigg Byggrynsgrøt av Jonis, som er en gledesspreder, og køen var kjempelang, det var så gøy!
Søndag er Fjordlands grøttruck på Mathallen fra kl 11-16 ta turen innom og få et gratis måltid da!
På grøttrucken toppet de grøten med bringebærsaus eller mangosaus, og valnøtter, mmm. Byggrynsgrøt smakte jeg faktisk første gang som Fjordland ferdiggrøt og den kan jeg spise når som helst, kald som varm, det er min favorittgrøt fra Fjordland. Flere ideer til topping og inspirasjon til hva man kan gjøre med grøtrester står det om på Fjordland sin egen spesial grøtside.
Ja, vi prøvde banan på grøten også, egentlig som et uhell, men det gikk ned.. Kanskje det er godt å blande og lage lapper av..?
Banan på grøten er kjempegodt!
Grøt er bra mat! Havregrøt med banan og honning er en hit her i huset.