Jeg holdt seriøst på å gjøre vondt verre da jeg skulle «hjelpe» naboen med å bake bursdagskake til datteren. Jeg sa riktignok ifra at jeg ikke kan å jobbe med fondant, men det kunne ikke Marthine heller så da var vi i det minste to hoder om å få lagd drømmekaken til Emily: Elsakake ♡
Vi spurte YouTube og hun sa at vi skulle putte fondanten i microen noen sekunder for å få den myk og smidig.
-IKKE GJØR DET.
Vi gjorde nemlig det og det tok tre sekunder fra den smidige fondanten optimistisk ble lagt over kaken, til den ble helt tørr og skrumpet inn som en mumie. Den sprakk overalt den kunne sprekke, og ble stein hard. Wtf??
Nå var gode råd dyre, og vi tilkalte venninne nr 3, som kom heseblesende innom på vei til jobb. Vi konkluderte med at vi måtte bytte ut fondanten med icing. Icing er jo det jeg kan best, men jeg klarte ikke tenke klart. Hvem klarer vel det når man står i fare for å være ansvarlig for å sabotere bursdagskaken til Emily, 4 år..?
Fem minutter senere hadde vi icingen klar, blåfarge fant jeg i skuffen, og det ble tårevått når vi kom i mål. For en thriller. Jeg skal virkelig finne ut hvordan man bruker fondant, men denne Frozen kaka måtte det icing til for å fikse!
HER ER ALT VI BRUKTE:
Kake: Kefir skuffekrydderkake (Marthines oppskrift, aner ikke) Stikk ut sirkler med former eller kniv og del bunnene i to.
Kakefyll: Smørkrem med sjokolade (smør, melis, kakao, melk, kaffe, oboy. Kjør i kjøkkenmaskin til fluffy)
Icing: 3 eggehviter 1pk melis 2ss saft – Kjør i kjøkkenmaskin til fast konsistens, del opp i skåler og tilsett konsentrert farge.
- Toppen av kaka er kledd med marsipan
- Melisglasur og kakestrøssel
- Kakelys fra Panduro
- Elsa og Olaf figur fra lekebutikken
- Snøballer: Mini marshmallows
- Snøkrystallene er stukket ut i fondant, med stjerneutstikkerefra Panduro
- Hovedkaka er først kledd med smørkrem, så satt i fryseren til smørkremen er stiv for da kan den kles med icing uten at konsistensene blander seg.
- Navnet er skrevet med icing, i en liten tut. Tips: Strek opp navnet først med en tannpirker.
Ja det var det, vi brukte to grillpinner mellom kakedelene for å gjøre det litt stabilt. Vi orket ikke flere kriser. Bildene er skikkelig dårlige, men forhåpentligvis forklarende og jammen ordnet det seg til slutt! Krydderkake med sjokolade smørkrem smaker forresten skikkelig digg.
*Update: Fondant skal jobbes varm, hadde vi bare visst det!
Hei 😀
Skal prøve meg på denne. Hvor i prosessen er bilde helt nederst til høyre? Den med hårføner og lyseblått på kaka.
Haha det var når vi la fundant på, uten å jobbe den varm først, så den sprakk.
Aha. Da dropper jeg den delen 😉 Takk for rask respons 🎉
Enten bruk frosting som vi gjorde, eller om du bruker fondant så IKKE PUTT DEN I MICROEN! HAHA