Ifølge et par matbloggere jeg følger så er dette en klassisk og velkjent problemstilling; at vinden blåser servietten nedi den veldanderte retten FØR man rekker å ta bilde.
Det kom noen absolutt ikke velvalgte salver fra meg her, satan fins tydeligvis.
Men, fytti katta denne gresskarsuppe ble god!
Jeg googlet flere oppskrifter og tenkte dele basic oppskriften OG de ekstra ingrediensene jeg brukte for å heve smaken.
Jeg vet ikke engang hva dette gresskaret heter, men man kan bruke den typen man vil. De smaker like godt alle sammen.
Smaken på gresskarsuppe fikk jeg forresten på en cafe på Majorstua som dessverre ikke er der mer, Fork het den. De var superflinke på supper og jeg elsker supper. Gjerne med mye mat i. Og det har denne.
Basic oppskrift:
- 1,5 kg gresskar
- 500g gulrot
- 2 løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 liter kyllingkraft
- 2,5 dl kokosmelk
- salt og pepper
Surr løk og hvitløk i litt olje, tilsett grønnsakene og surr litt til. Hell kraften over og la koke til mørt. Mos til suppe med stavmikser, tilsett kokosmelken og smak til med krydder.
Jazz opp oppskriften med:
- Chili – frisk eller krydder
- Ingefærrot – ca 1 ts raspet
Jeg smaker til med krydder hele veien til det smaker skikkelig digg. Gjerne enda mer pepper også.
Til slutt serverer jeg suppen med litt crème fraise, ristete gresskarfrø (kjøpt eller selvristet) og litt olivenolje på toppen. Om du er trøffelolje typen så smaker det også ganske så digg med et par oljedråper på toppen!