
Noe av det enkleste og beste jeg lager er grønnsakssuppe, jeg bruker det jeg finner i kjøleskapet så ingrediensene kan variere men denne her ble spesielt god.
Jeg starter alltid en suppe med å frese en stor løk, et par fedd hvitløk og raspet ingefær, føl jeg heller på vann og buljong. Gjerne både grønnsaksbuljong og kjøttbuljong eller fond. Og så er det bare å putte i det som fins av grønnsaker, og det som trenger lengst koking (de hardeste grønnsakene) puttes i først slik at du kan kutte videre mens det kokes.
Base: Løk, hvitløk, ingefær, vann, buljong. Fres til du kjenner lukten endrer seg.
Grønnsaker:
- Gulrot
- Søtpotet
- Purre
- Vårløk
- Selleri
- Blomkål (den dampes, moses med stavmikser og blandes i for å gi fylde)
Kjøttet er pulled pork, kjempeenkelt! Jeg varmer kjøttet før jeg deler det opp for å få strimler og ikke terninger.
Smak til med pepper, jeg bruker mye buljong så salt er som regel ikke nødvendig. Husk å ikke være pysete med krydderene, dette skal smake massevis. Har du noe grønt til overs, vårløk eller persille så finhakk og dryss over før servering og innhøsting av ros til kokken.
Brensnut ,nesten..bare grisemør som mangler Ser herrrlig ut
Usj og æsj…
Ja nå høres jeg fæl ut- men hvorfor ingefær?..
Alt ellers høres så godt ut..men ingefær?? Er jeg rar ?
På den annen side: dere hadde et godt måltid. Så har jeg jo en mann som ikke sier nei-takk til mat uansett .
..jau jau. .
Frisk ingefær er spicy og digg 🙂
Det der så helt fantastisk ut. Den oppskrifta skal jeg følge i morgen! Mmmm, gleder meg 😀 Har du tips til annen type kjøtt man kan ha oppi? Jeg spiser ikke svin. Vært fint med et annet tips 😀