Vi skal ha Halloween verksted hos oss i dag for guttene og siden det er Epledagen så gjør jeg nesten alt basert på epler. Jeg har funnet mye inspirasjon på frukt.no og noe på nettet, det er jo så utrolig mye gøy man kan gjøre!
Her er èn variant som gutta skal få, myrdet eplepunch. Oppskriften er ekstremt enkel;
Skrell tre epler og del de i to. Bruk spissen på skrelleren til å hule ut skumle øyne og munn og legg de i en bolle med blåbær- og husholdningssaft. Det gjør ingenting å lage denne litt i forveien, når eplene blir litt brune etterhvert så blir de bare enda skumlere!
Hos Frukt.no finner du mye inspirasjon om frukt og akkurat i dga spesielt mye om epler. De har eget epleleksikon, og mye gøy informasjon om epler som du kan lese mer om her. Kanskje finner du litt inspirasjon der til å delta på Instagram konkurransen på @5omdagen
Du og en venn kan vinne hver deres smoothiemaskin og fire kinobilletter. Jeg har lagt ut mitt bidrag på min egen Instagramkonto 🙂
Nå skal jeg bare slenge sammen en eplekake så er det klart, det er også overraskende enkelt, jeg lagde det faktisk for føste gang i mitt voksne liv for et par uker siden da vi var på epleslang. Den smakte magisk! Norske epler er på sitt aller beste akkurat nå.
Klassisk oppskrift på eplekake fant jeg på frukt.no:
Ingredienser:
125 g smør
125 g sukker
125 g hvetemel
2 stk egg
1 ts bakepulver
ca. 4 stk eple
12 stk mandler
2 ss sukker
½ ts malt kanel
Fremgangsmåte
Smør, sukker, mel og bakepulver smuldres sammen. Rør i sammenpiskede egg. Deigen fordeles over i en smurt, rund kakeform. Rens og del eplene i båter som legges tett over deigen. Dryss over hakkede mandler og sukker og evt. kanel.
Inn i ovn ved 200 grader C. Stekes ca. 30 min. Eplekake serveres varm, lun eller kald. Pisket krem eller rømme, is eller vaniljesaus er deilig ved siden av.
***
Sånn, da skal jeg ta på Gorillakostymet mitt, men helt ti slutt en liten gåte: