Halloween is coming!
TV2s «Matkontrollen» hjemme hos meg og filmet hvordan jeg lagde marengs ala Halloween og jeg har blitt bomba i alle kanaler etter oppskrift, så her kommer den.
NB På nett finner man mange oppskrifter med mye mikk makk, min oppskrift er superenkel og tar fem minutter. Bare pass på at bollen er ren. (jeg gnir aldri med salt og de greiene der)
Se video nederst!
Marnas marengs cookies
4 eggehviter (romtempererte)
1 pakke melis
2 ss saft med valgfri smak
valgfritt: vaniljeessens (en dæsj)
Hiv alt i kjøkkenmaskin og visp til det er stivt og man kan holde bollen opp ned uten at det renner, ca 5 minutter. Tilsett evt farge og bruk sprøytepose med tut til å lage det du vil. Husk å leke! Marengsen tørkes i varmluft ca 80-90 grader i minst 2 timer. Test en kjeks med å løfte den opp, den skal være hard under, da er den ferdig. Jo større kjeks jo lenger steketid.
Dette er grunnoppskriften og den kan brukes til alt mulig rart. Hittil har jeg kun funnet Cacas konsentrert konditorfarge, det finner jeg på Jernia og noen matvarebutikker. Husk at om man tilsetter for mye væske så kan marengsen bli mer flytende, derfor er konsentrert farge best om man vil ha sterke farger.
★Marengs cookies kan spises som de er, eller brukes til pynt ★
Svarte øyner og munn
Det tok meg noen år (helt sant) før jeg skjønte at jeg kan bruke marengs, tilsatt svart farge, til å tegne øyne og munn på kaker og marengs og alt mulig. Jeg har testet tusjer, lakris godterier, eyeliner (!) og så var det bare noe så enkelt som svart konditorfarge i litt melisgugge som var svaret. #flaut
Konditorfarger og kaketuter er faktisk ting jeg pleier å ønske meg av familien til jul 😀
Her er bilde av unicorn marengsen, se video under her for å se hvordan man får flere farger i tuten!