Dette er første gang jeg har faktisk klart å lage is hjemme, og jeg har prøvd flere ganger! Denne ble kjempedigg, lages nesten som en smoothie og er ferdig til servering på fem minutter!
(Jeg gjorde èn feil, men den skal jeg fortelle)
Oppskriften er enkel;
- Ett beger yoghurt, gresk eller tyrkisk
- 1 pk froske jordbær
- 3 ts vaniljesukker (eller en hel vaniljestang)
- ca 1 dl lys honning
Putt alt i en blender, vrooom i vei!
NB! Min tabbe var at blenderen ikke var skikkelig kald før jeg hadde ingrediensene oppi og da ble isen rennende. Det fikset jeg med å putte isen i fryseren et par timer etterpå, men om blenderen hadde vært iskald først så hadde konsistensen blitt perfekt med èn gang.
Jeg bruker nesten samme oppskrift. Perfekt som pinneis til barna.
Er det ikke like lettvint å kjøpe isen, da? Tror ikke det blir no’ dyrere…….og man slipper oppvasken. 😉
Froske bær?
Frosne bær, tenker du skjønte den 😉 Ikke lett å være mamma og blogger.
http://www.side3.no/vitenskap/forskning-folk-som-henger-seg-opp-i-skrivefeil-er-introverte-pedantiske-og-mindre-sympatiske/3423210413.html
Vet du hvordan jeg kan lage sjokoladeis
Mener ikke å kritisere, og du står selvfølgelig fritt til å velge selv. Men vil bare informere om at Synnøve Finden sin greske yoghurt lages i Hellas på gresk melk. Tine yoghurt gresk lages i Norge på norsk melk. Tine har også mottaksplikt på melk noe som er med på å støtte småskala bøndene. Ikke bare de store gårdene med melkeroboter, mest mulig effektivitet,mange dyr og sentral beliggenhet.
(Dette er ikke kritikk, bare informasjon)
Takk for informasjon! Det var faktisk interessant å lese, jeg kom nettopp fra Kreta og vet det er bra å støtte import derfra 😀