De fleste tok den morbide humoren da jeg lakket griselekre tær her om dagen, noe jeg ble veldig glad for for jeg skal innrømme at det kilte litt i ballene da jeg postet. Det var ikke uventet at det også kom noen sleivete kommentarer om mangel på respekt for dyrene osv, og det var veldig bra, for jeg har en tilleggskommentar.
Svart humor er ment å tråkke på noen tær, men det kan faktisk også ligge noe belærende og til ettertanke bak det.
Jeg kommer fra en gård der faren min ble født rett etter krigen. I oppveksten min var det helt vanlig med slakt og alt på dyret ble fullt utbyttet. Jeg husker godt Bestas blodpudding med sukker på.. nam! I dag står jeg over den altså, men prøver meg gjerne på mammas stekte fiskehjerter som jeg som liten ikke ville smake på. «Snacks», sa hun. Rene gourmetmåltidet.
Poenget mitt er at jeg som barn visste hva jeg fikk servert på middagstallerkenen min. Vi hadde ikke kyllingfilèt, men helstekt fugl med bein og vinger. Pølser og kjøttdeig lagde vi selv og brødet var hjemmebakt. Unntaket er den gangen vi spiste favorittgåsa mi uten at jeg fikk vite det. Søte Gasse med den skeive foten..
Da jeg lakket tærne på denne grisefoten så ble det så veldig tydelig at dette er en gris, og ikke bare ei pæreskinke. I dag slenger vi en kyllingfilet på stekepanna, vi grabber ei pølse på farta, nuggets, sushi, fiskepinner.. -Vet kidsa hva fiskepinner er laget av? Vi har to kjøttfrie dager i uka, som så mange andre, men vet ungene våre egentlig hvorfor?
Jeg lar denne skinka stå fremme på benken hjemme, ikke for å være morbid, men fordi ungene skal vite hva de spiser. Nei, det er ikke grotesk. Dette er en gris. Den har dødd for at vi skal få spise den. Vær takknemlig for maten. -Og ikke kjøp mer enn du spiser.
Og ja, det er en Louboutin lakk, den er faktisk grisefin 😉
«Tråkke på noen tær», haha. Morsom pun! 🙂
Men ja. Jeg er helt, helt enig med deg. Det er viktig å vite hva vi spiser og hvor det kommer fra. At det ikke bare er noe som kommer ferdig innpakka i plast fra Rema.
Heh heh gøy at du tok den 😉
Superfint innlegg, Marna!
Personlig opplever jeg at mange av oss i dag lever med en viss «disconnect» til naturen. Spesielt med tanke på maten. Så det at du gjør et poeng utav at barna dine skal vite HVA de faktisk putter i munnen synes jeg er kjempeflott. Heia deg! :))
Helt enig må altid vite hva dem eter jentungen viste når hun var 2 det var gris, hest osv i fårepølse kjøttdeig o.l null stress.
6år etterpå åt ho hel vaktel på tallerken som man slaktet selv og masse grønt uten problem.
Glemmer aldri den gangen jeg fikk fôre kalven «Peik» i fjøset hjemme hos dere og vi ble bestiser den sommeren. Utpå høsten fikk jeg servert nydelig kjøttpålegg av mor di og det smakte fantastisk, inntil jeg fikk vite at det var «tonga hass Peik»….. Livets realiteter er brutale, men god lærdom ble det, at han hadde det godt så lenge han levde og absolutt ALT ble benyttet.
Hahaha Peik har alltid blitt mye snakket om <3 Ho mamma syns vel det va arti å tøyse litt med dej med 😉
Bra innlegg.
Viktig for barn å lære at dyra ikke «drar på ferie» når de er borte. Det forklarte min svoger til stedatteren på 5 år da kopplammene Ulla og Tulla var slaktet. Jenta sa det til sønnen min på 4 og han svarte tvert: «Nehei, dere har spist dem!» Livets realitet. 🙂
Enig , alle barn/unge og alle andre som ikke vet burde få både se og vite hvor maten kommer fra. Gjerne via barnehage/skolebesøk på gårder/fiskeanlegg og
Slakterier/fabrikker m.m
Haha! Du er så herlig! Man må jo få lov å tulle litt i blandt! Veldig fint innlegg med flott budskap 😀 Dette skal jeg ta med videre til mine unger 😉
Klem til deg!
Vegetar er noe drit 🙂