Så kom hverdagen og jeg skal innledningsvis fortelle deg en liten historie. Da min kjære ektemann som liksom er så drita flink på kjøkkenet drev på det verste og kokkelerte i forbindelse med Masterchef så kom vi inn på temaet saus. Jeg var veldig opptatt av at han måtte kunne å lage sauser og vi gikk gjennom brun og hvit som basic og jeg lagde og viste han litt. Jeg elsker nemlig saus. Jeg kan flaut innrømme at jeg mauler saus når anledningen byr seg. Var det opp til meg kunne jeg i perioder ha levd på poteter og brun saus, det hadde vært helt ok for meg.
Mens vi holdt på med dette sausprosjektet da så fikk han av en eller annen grunn meg til å lage hjemmelaget bernaisesaus. Jeg mente at det kunne da ikke være så vanskelig, og googlet tre ulike oppskrifter og slang sammen gjennonsnittet av alle oppskriftene. Jeg var ekstra nøye med temperatur og rørte som en helt men sausen smakte noe så inni gampen vondt at jeg har lovet å aldri ALDRI mer prøve meg på det der. Posebernaise er mer en godt nok, faktisk så liker jeg smaken av posebernaise bedre enn restaurantbernaisen.
I dag laget jeg Bernaisesaus. Fra pose såklart. Det er en stund siden vi hadde det sist og i skuffen fant jeg en pose fra Knorr, antagelig opprinnelig en økonomipakke med tre poser i, men denne posen var igjen da, uten esken. Jeg husket ikke målene (eneste jeg kan målene på er posepotetmos) så jeg snudde posen for å lese mengdemål og «oppskrift» på baksiden..
Baksiden ja, hvilken bakside? Jeg snudde posen fire fem ganger før det gikk opp for meg at det var hverken fremside eller bakside. Faktisk så står akkurat det samme trykket på begge sidene av posen. Det står tilberedningsanvisning på fire språk, men uten mengdemål, -på begge sider.
Så da lurer jeg på; -Hvorfor det? Jeg skjønner jo at målene antagelig stod på esken, som er kastet for lengst for å spare plass i skuffen, men likevel. Hvorfor trykke akkurat det samme på begge sider og så utelate så vesentlig informasjon? Jeg mener å huske at det skal være noe sånt som 1,75 dl melk eller oe sånt, og bernaisesaus er den eneste sausen man skal følge målene på, alle andre sauser kutter jeg alltid vannmengden på.
Det ble saus til middagen, Ørjan tok på seg jobben å sjanse på målene. Den smakte litt mye smør, men det kunne vært verre. Om jeg hadde lagd den hadde den sikkert smakt eddik, som sist.