Først la meg fortelle en historie om paprika.
Jeg har alltid vært veldig matvant. Listen over hva jeg ikke har spist i oppveksten er skammelig lang men jeg har med årene tatt tak i det, og forferdes over hva jeg har gått glipp av. -Som paprika. Jeg har pillet Grandiosa som en liten drittunge så lenge jeg kan huske, mens nå kan jeg ikke få nok av paprika. Rå, kokt, sautert, på pizza.. tenk hva jeg har gått glipp av!
Det jeg enda ikke har tatt tak i er min innebygde aversjon for rå fisk. Jeg merker at folk ser rart på meg når jeg sier at jeg ikke spiser rå fisk, og enda rarere når de skjønner at det er fordi jeg ikke liker det og det ikke noen allergi til grunn. Jeg har forsøkt å skjule det ved å gå rundt grøten men nå er det virkelig på tide å bli voksen.
Sist jeg prøvde sushilaks var kl 04:00 natt til en søndag for ti år siden. Jeg døde ikke (av sushien).
På Masterchef ble jeg blikka av Gregory da jeg ikke hadde smakt på min egen sjøkrepstartar, så i all høytidelighet smakte jeg på den. Jeg døde heller ikke da, jeg ble mer flau over at det smakte ..godt.
I dag har jeg tenkt å ta tyren med hornene. Det er på tide å lære seg å spise Salmasashimi. Med Salmalaks, Ponzusaus og vårløksalat som jeg har komponert sammen etter et par googlesøk. Jeg manglet både lime og koriander, men jeg brukte det jeg hadde i kjøpeskapet og det skal sikkert ikke være sesamfrø i ponzosausen men til første forsøk så syns jeg dette er bra nok. Oppskrifter på Salma finner du HER.
Men først: Masse alkohol. -Dynk på.