Mormors hemmelighet november 24, 2015 - Blogg 1 KOMMENTARER På kjøkkenhylla mi har jeg mamma og mormors kokebøker, den ene er fra 1954! Det er tydelig at verden er noe annerledes i dag for selv om oppskriftene er like så er anvisningene ganske sparsomme, det var vel ikke nødvendig den gang å forklare hverken steketemperatur, steketid eller forskjell på tørrt og vått, det var vel forventet at man kunne det. Jeg husker godt både mormor og bestemor; skills på kjøkkenet var en yrkesstolthet. Jeg begynner så smått på jula her hjemme nå, i år er målet å være tidlig ferdig med gaver og pynt og ha fokus på å ha det hyggelig med barna og faktisk bake litt også. Jeg vil gjerne gi de litt av de samme minnene som jeg har fra da jeg var liten, og mange av de er fra kjøkkenet. På Julebakeriet.no finner du mange av de gode tradisjonelle juleoppskriftene. Det er et samlingssted for mine og dine oppskrifter, og spesielt de vi har arvet og har vært med på å bake selv siden vi var små. Dette er oppskrifter på julebakst som har blitt bakt og spist i generasjoner og som er viktige å ta vare på. Sender du inn din egen oppskrift så kommer den kanskje på trykk! Flere har fått dele sine oppskrifter, en av mine favorittmatbloggere Matpaabordet har lekt med sin oppskrift på pepperkaker og siden det er Melange som arrangerer Julebakeriet så har hun eksperimentert om pepperkakene lar seg bake med margarin. Det ble et overraskende resultat, du kan ta en titt på det om du vil HER. I julebakeriet finner du også hennes oppskrift på kokosflarn, den kan det godt hende jeg prøver med på. Nå gleder jeg meg til å bake!
Såå fine kopper! Jeg så de på kitchn, og synes de var så fine, men kunne ikke finne prisen. Husker du prisen på de? 🙂 Svar
Såå fine kopper! Jeg så de på kitchn, og synes de var så fine, men kunne ikke finne prisen. Husker du prisen på de? 🙂