
Funfact: Høstferien stammer fra da barna måtte få fri for å hjelpe foreldrene med potetplukking. Flaks for mamma da, som fikk oss potetplukkere på besøk!
Det er supersesong for Norske grønnsaker, spesielt rotgrønnsaker og vi lagde noe skikkelig digg og enkelt til middag i dag. Ofte så sjekker jeg først hva som er i kjøleskapet og så ser jeg på frukt.no etter en gøy og enkel oppskrift eller inspirasjon til noe som alle i familien vil like. De har spesielt mange oppskrifter på grønnsaker nå, sjekk alle de nyeste HER
Vi prøvde oss på en ny vri, som gikk rett ned i magen på alle rundt bordet. Det var èn som mente det så ut som babymat, men så smakte han på det og da var det helt glemt!
Gulrot- og sellerirotsuppe med ostesmørbrød med Strandaskinke
ca 30 min
1/2 sellerirot
1 løk
Ca 1 liter utblandet buljong
En dæsj matfløte eller melk
Cayennepepper og eller chiliexplotion krydder
Surr løken i litt margarin, hell over buljongen og alle grønnsakene og la de koke seg møre mens du slenger på noen ostiser.
Jevn så suppen glatt med en stavmikser og tilsett enten melk eller fløte. Jeg foretrekker melk for å holde smaken litt spiss. Tilsett litt Chiliexplotion eller pepper og noen korn med cayennepepper (1/10 ts). Suppen skal ikke være spicy, de små mengdene spice fremhever bare smakene.
Ostesmørbrød: Grovt brød med smør, ost og grillkrydder stekes på brett, legg strandaskinke el.l ved siden av og la de stå på ca 180 grader til skinken er sprø og osten gyllen.
Server suppen med vårløk eller annet grønt på toppen, og ostesmørbrødene med sprø salt skinke på toppen. Det blir garantert tomme tallerkener for både store og små!
Alle skal få! Vi kan ikke akkurat kutte grønnsaker uten å dele med marsvina, som er lutter øre når de hører kuttelyder. Snackstid!
det så kjempe godt ut.Må nesten prøve meg på dette i forkjølelsestiden.
Hvorfor er du ikke på Bloggerne?