Jepps, jeg lager saus til pinnekjøttet, og den er kjempegod! Det er fryktelig enkel oppskrift, hvit saus med 50/50 pinnekjøttsky og melk, avhengig av hvor salt skyen er.
Jeg lager den sånn:
- 2ss smør -smeltes
- 1 stooor ss hvetemel -røres inn
- 1-2 dl kraft og 2 dl melk spes inn. Øk mengden væske etter smak og behag men la det koke opp for hver gang
- smak til med salt og pepper
Ørjan har alltid en agenda når han inviterer til middag, så naboen som kom over på pinnekjøtt i går kveld fikk servert borremaskin og skrutrekker til dessert og hjalp oss å henge opp lampene på kjøkkene som nå snaaaart er ferdig! Her er en liten sneak peak 🙂
Mamma har alltid laget saus til pinnekjøtt – nesten helt lik oppskrift bare at hun har masse frisk persille i (anbefales;))
Jeg MÅ ha saus til pinnekjøtt, ingen jul uten mammas persillesaus 😉 <3
Bruker dere urøkt eller røkt?
Her i familien blander vi inn den hvite sausen inn i kolerabistappen, og det er helt nydelig! Tradisjon i vår familie å gjøre det, og anbefaler deg å prøve det 🙂
Når kommer svar på Skal vi danse-spørsmålsrunden? 🙂
Vi er avhengig av å ha saus til pinnekjøtt,men vi bruke løksaus anbefales om dere like løk.
Ha en fin dag:)
Hvit saus er et must til pinnekjøtt ! Jeg bruker i tillegg malt ingefær i sausen, og den blir aller best hvis man også har i litt svineribbefett.
Nå resulterte dette i at jeg måtte til å dampe årets første pinnekjøtt, (hva påvirket… 😉 ) men skal gjemme det litt sammen med potetball 😀 he he.. Det blir saker tenkerjeg 🙂
Ser gått ut. Det er knallgodt med litt gressløk i slik saus til pinnekjøtt!!!
Hvor er lampene fra? Kjempekule <3