Altså, jeg trodde dette skulle bli en smal sak, for videoen til Freia viser jo hvor sinnsykt enkelt det er å lage sjokoladehus. Jeg lot sjokoladene ligge i romtemperatur men platene brakk flere ganger likevel når eg skar ut vinduer så jeg løp ut og kjøpte ekstra plater, nødplater, tilfelle jeg ikke klarte å lime sammen med sjokolade (Jeg hadde nok trengt mer sjokolade uansett, for ene platen spiste jeg mens jeg holdt på).
Det så mørkt ut en stund, men så tok jeg meg sammen og tenkte at det var bedre med et herpa hus enn ingen og så ble det jammen ferdig! Taket er forresten av Kvikklunch. Jeg la 2,5 kvikklunch ved siden av hverandre og limte de sammen med MYE sjokolade. Tips: La sjokoladelimet bli ganske kaldt slik at den er tykk og seig, da tørker den raskene. Og for å få taket til å holde seg oppe mens limet tørket så støttet jeg opp med noen epler som hadde riktig høyde.
Det ble ganske mye sjokolade til overs, så mye at jeg lurte på om det var dumt dette her.. Men, den skal nok få bein å stå på!
hehe. kjenner noen som har laget slike hus av sjokolade og se sa at tipset var å ja sjokoladepålegg bittelitt i mikroen, så ble det straks lettere når du skulle skjære
Snaisent! Det må prøves ut.
Veldig lurt av Freia å dele denne sjokoladehus-inspoen, tenk så utrolig mange sjokoladeplater de har solgt!! For ja, de knekker! Iallefall hvis man følger bruksanvisningen til Freia. Jeg ødela to plater ved å varme sjokoladen i mikroen først slik det står – hjelper ikke en dritt, så fort man kjører kniven i sjokoladen så knekker plata, uansett. Men så overlot jeg prosjektet til mannen (tålmodig fyr og bygge-flink) og han varmet istedet opp kniven slik at den skar gjennom sjokoladen som smør. Omstendelig jobb, men han fikset biffen (eh…sjokoladen) og det ble hus til slutt. Men mye brekkasje ja (og den tok jeg meg av… ;-))