Dette må være det diggeste hvitløksbrødet jeg noen gang har smakt! Og så enkelt å lage! Brødet er perfekt til supper og gryter, eller alene som snacks. Prøv det i kveld da, her er oppskriften:
Du trenger:
- Et brød, ferdigkjøpt fransk loff eller surdeigsbrød
- Stekt bacon eller parmaskinke
- Ost, her brukte jeg chevre men alle typer funker
- Persille (ikke kruspersille) andre grønne urter funker også men denne syns jeg ble best
- Smør
- Hvitløk
Start med å skjære brødet i ruter, men uten å skjære helt igjennom, slik at det fremdeles henger sammen.
Smelt sammen smør, et par hvitløksfedd og en neve bladpersille.
Stapp ostebiter mellom hver rute, få den godt nedi brødet.
Dytt nedi stekte parmaskinkebiter. Jeg stekte mine på brett i ovnen noen minutter først slik at de ble nesten sprø, bruker du bacon så stek den også først.
Hell over GODT med hvitløkssmør og stek brødet i ovnen til osten har smeltet.
Jeg stekte mitt på 150 grader og fulgte med, men neste gang putter jeg brødet i folie og skrur opp varmen, da er det ferdig på 10 minutter.
MUMS!