Spooky bursdag!
Å legge barnebursdagen til selveste Halloween var ganske smart i år, virkelig to fluer i en smekk og moro for de små som ble snytt for «trick or treat». Denne svarte kaka la jeg greit detaljert ut på story men likevel kom det mange spørsmål så her kommer en oppsummering:
Kake: Langpanne sjokoladekake på pose. Jeg bruker heller tid på pynting og dessuten er posekaka glutenfri.
Jeg lager en langpanne og stikker ut to eller tre runde bunner som jeg bygger til en høyere kake med smørkrem i mellom. Stikk ut en sirkel i midten underveis om du vil putte kakedryss i midten. «Sprinkle surprize!»
Smørkrem: 200 gram romtemperert smør, 1 pk melis, 3 ss væske (melk, kaffe, det du liker). Tilsett kakao eller oboy om det skal være sjokoladesmak. Juster med evt mer væske. Skal smørkremen være svart så bruk kakao som hjelpefarge.
NB. Svart smørkrem ser ganske grønn ut i starten, men vil bli svart når den jobbes glatt på kaka. Les mer under.
Crumble coat: Veldig viktig greie. Dekk kaka med et tynt lag smørkrem (trenger ikke ha farge). Dette laget vil samle smuler og gjøre det tusen ganger lettere å legge på hovedlaget etterpå. Sett kaken kaldt, jeg popper den i fryseren en halvtimes tid. Når kaken tas ut er smørkremen stiv og neste lag kan påføres.
Coat: Den kalde, crumblecoatede kaka får på hovedglasuren. Nå kan jeg justere og perfeksjonere. Kanskje et kaka litt skeiv eller ujevn i høyden. Legg bare mer smørkrem akkurat der og bygg en symmetrisk kake. Den svarte smørkremen er ikke helt svart på dette stadiet, men ikke få panikk. Gjør kaken så fin du kan og sett den i fryseren igjen, ca 15 minutter.
Siste finish: Ta kaka ut av fryseren, la stå noen minutter til smørkremen tar seg jobbe litt med. Bruk en glatt spade/kniv. Dypp den i varmt vann og glatt til kaken. Den vil nå bli helt svart og kremen kan glattes helt ut og bli superglossy om du vil.
Spindelvev: Marshmallows i microen, 30 sek. Ha på hansker, ta ut marshmallowsen og vent 5 sekunder (varmt!) Nå må det jobbes fort, ta tak i marshmallow med begge hender, gni den litt og spre fingrene. Wrap kaka med marshmallow-spindel. NB øv gjerne en gang på ei brødskive eller noe sånt, da blir det mye lettere neste gang.