På slump kom jeg over en artikkel om hvordan en lager yoghurt selv, og det er jo kjempeenkelt. Det tar bare 5 min + natta som ventetid og alt jeg trengte var en liter melk og 2ss naturell yoghurt til å «smitte» melken med.
Jeg varmet melken (h-melk, går sikkert med lett også) til 40 grader, rørte forsiktig inn litt naturell yoghurt og pakket inn gryta med et håndkle. Det skal ikke røres mer i blandingen etter dette, den skal stå helt i fred til den er ferdig.
Neste morgen var yoghurten klar haha, så gøy! Jeg trodde jeg trengte maskiner og store vannbad for å lage yoghurt, men neida, dette går helt fint uten, og så er det jo kjempebillig!
Jomfruyoghurten min ble litt flytende, hadde jeg gitt den et lite «puff» på komfyren og latt den stå et par timer til så ville den angivelig stivne skikkelig. Det skal jeg prøve neste gang, i dag var jeg veldig opptatt av å stolt servere yoghurten til ungene og høste inn mammapoeng klokka 07 om morgenen. Ungene elsket yoghurten med bare et par moste jordbær i og null sukker!
Så flink du er! Men står den på kjøkkenbenken og ikke i kjøleskapet over nattaen?
Takk!Ja, den skal stå lunt. Varmekabler på bad er sikkert også fint om det ikke blir for varmt.
100 husmorpoeng! Har lyst å prøve eg òg!
Thænx! Gleder oss til ny «sats» i natt.
Det høres kjempefin ut. Jeg som kommer fra Bulgaria har spist hjemmelaget yoghurt hele livet før jeg flyttet i Norge og det smaker helt annerledes enn den vi finner i butikkene. Jeg anbefaler at du prøver å lage den med Tyrkisk yoghurt i stedet for naturell. Jeg har også opplevd at flere en 8 timer blir for mye tid og yoghurten blir sur. Lykke til med andre forsøket også. 🙂
Takk for tips!
Hva mener du med et «puff» på komfyren i forhold til yogurten?
Haha jeg vet ikke, det var det som stod i oppskriften. Jeg tror det er opp til ca 40 grader, ikke mer.